Вшанування пам’яті Тараса Шевченка

22 травня минув 156-й рік від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі. Аби вшанувати пам’ять поета разом з усією Україною зібралась й громада міста. Організація проведення заходу була доручена педагогічному колективу нашої школи.

До пам’ятника Кобзареві прийшли представники міської та районної влади, духовенство, творча інтелігенція, громадські активісти, учнівська молодь.

У знак вшанування пам’яті Тараса Шевченка учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
Учні шкіл міста декламували його поезію, у якій є усе: надія, розпач, заклик, біль, розрада, гнів, віра і безмежна любов. Без поетичної сили Кобзаря і його духовної висоти неможливо уявити ні сучасне України, ні її минуле, ні прийдешнє. Прозвучало чимало творів Кобзаря.Особливо щемно сприйняли учасники дійства Шевченкові рядки з «Розритої могили», написані далекого 1843 року, у виконанні дев’ятикласників нашої школи Приймачук Юлії та Шадури Романа. Саме цей твір є актуальним для сьогоднішнього буремного часу, коли наші співвітчизники гинуть на Сході, відстоюючи незалежність України, про яку так мріяв Кобзар.

Під час читання віршів проходило яскраве дійство: учні шкіл, одягнені у вишиванки, повільно розгорали до підніжжя пам’ятника довжелезні вишивані рушники – символ України, тим самим сплітаючи своєрідний вінок слави Апостолу правди і свободи.

На завершення учасники заходу спільно читали «Заповіт» Шевченка. Сьогодні, у час боротьби за незалежність, територіальну цілісність та суверенітет, Тарасове слово є для нас великою опорою та натхненням.

/Files/images/novini2/dsc_0080.jpg

/Files/images/novini2/20170522_113114.jpg

/Files/images/novini2/20170522_114744.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 353